Νέα

Παρουσίαση Ένωσης Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου

Η πρώτη συνάντηση της Ένωσης Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου είναι ήδη γεγονός!
Σε μια γεμάτη από ταλέντο αίθουσα, ακούστηκαν οι πρώτες ιδέες για το πως η δημιουργική κοινότητα της Κύπρου θέλει να διαμορφώσει τις συνθήκες μέσα στις οποίες αναπτύσσεται.

Μπροστά σε ένα μεγάλο ακροατήριο που έδειξε έτοιμο για τη στιγμή αυτή εδώ και χρόνια, έγινε η επίσημη παρουσίαση της Ένωσης Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης πέρα από την παρουσίαση της ΕΓΕΚ περιελάμβανε και δυο πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Ο Ευριπίδης Ζαντίδης και Γιώργος Σουγλίδης μας μίλησαν για έξι μύθους και μια πραγματικότητα σχετικά με την γραφιστική στην Κύπρο. Ακολούθως οι εικονογράφοι Ντένης Κωνσταντίνου και Σπύρος Δημητριάδης μοιράστηκαν μαζί μας τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν οι εικονογράφοι στο να εδραιωθούν επαγγελματικά στις ιδιαίτερες συνθήκες μιας μικρής αγοράς όπως αυτή της Κύπρου.

Αφού λοιπόν μιλήσαμε για τη Γραφιστική και την Εικονογράφηση στην Κύπρο, και αφού μοιραστήκαμε τις σκέψεις, τις ανησυχίες και τα όνειρά μας, ένα είναι το συμπέρασμα που αβίαστα προκύπτει από αυτή την πρώτη βραδιά: Όλα πια βρίσκονται στο χέρι του κάθε ενός από εμάς, το σύνολο των γραφιστών και εικονογράφων της Κύπρου, που αισιοδοξούμε να αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή και όλοι μαζί να συνδράμουμε ώστε ο οργανισμός αυτός να μεγαλώσει και να δυναμώσει. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος ώστε να επέλθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα αυτής της προσπάθεια.

Ευχαριστούμε όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους, γραφίστες, εικονογράφους, υποστηρικτές και ομιλητές και όσους μας στήριξαν σε αυτή την πρώτη μας εκδήλωση.

 

cagdi