Νέα

3ο Παγκόσμιο Συνέδριο & Έκθεση Αφίσας σε θέματα Σημειωτικής και Οπτικής Επικοινωνίας 2017

Η Ένωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου εξασφάλισε για όλα τα τακτικά της μέλη δωρεάν πρόσβαση στο 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο & Έκθεση Αφίσας σε θέματα Σημειωτικής και Οπτικής Επικοινωνίας 2017 με θέμα «H Σημειωτική του Branding: κουλτούρα και συνθήκες κατασκευής». Λόγω περιορισμένου αποθέματος η τσάντα του συνεδρίου θα δίνεται μόνο σε όσα άτομα θα έχουν πληρώσει την κανονική τιμή του εισιτηρίου. Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον σύνδεσμό www.icsvc-conference.com/

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ: ICSVC3 PROGRAM

Επιπρόσθετα, το συνέδριο φιλοξενεί Έκθεση Αφισών με θέμα: «Έκρηξη[εις]: το κυρίαρχο οπτικό σημείο του 21ου αιώνα»όπου 21 σχεδιαστές ερμηνεύουν γραφιστικά την έννοια της έκρηξης ως το χαρακτηριστικότερο οπτικό σημείο του 21ου αιώνα. Από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο μέχρι και σήμερα, η έκρηξη ως τίτλος-κείμενο ειδήσεων, ως ήχος ή ως εικόνα αναδύεται επίμονα και εσκεμμένα από τα έντυπα ή ψηφιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθιστώντας την δυναμικά παρούσα στην οπτική κουλτούρα της καθημερινότητας. Η έκθεση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς προβάλλει εφαρμοσμένο έργο, το οποίο οπτικοποιεί το σκεπτικό, τις απόψεις και τις εμπειρίες των 21 σχεδιαστών για το συγκεκριμένο θέμα, μεταβαίνοντας από τη θεωρία στην πράξη με τρόπο δημιουργικό και ευφάνταστο. Η αντιπαραβολή και η συνύπαρξη της επιστημονικής έρευνας του συνεδρίου με το γραφιστικό σχεδιασμό αποτελεί βήμα για διάλογο και περαιτέρω διερεύνηση στο ευρύτερο πεδίο της Οπτικής Επικοινωνίας.

Η έκθεση θα συνυπάρξει με το συνέδριο και χωρικά, στο αίθριο έξω από τις αίθουσες διεξαγωγής των ανακοινώσεων του συνεδρίου, στο Κτίριο Τάσσος Παπαδόπουλος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, στη γωνία των οδών Θέμιδος και Ιφιγενείας, στη Λεμεσό και θα διαρκέσει για 21 μέρες από τις 3 έως τις 24 Νοεμβρίου 2017.
Την έκθεση επιμελούνται οι Άγγελος Παναγίδης και Ευριπίδης Ζαντίδης καθηγητές του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
cagdi