Νέα

Big Picture Thinking

Μια διαδραστική διάλεξη από τον Visual Practitioner, Κρίστοφερ Μαλαπίταν.

Περιγραφή:

Εκτός από την γραφή, την αριθμητική και την επιστήμη, χρειαζόμαστε ένα ευρύτερο φάσμα δεξιοτήτων για την ευημερία μας στο σύγχρονο κόσμο. Η ομαδική εργασία, η κριτική σκέψη, η επικοινωνία, η αυτοπεποίθηση και η δημιουργικότητα, είναι ζωτικές δεξιότητες που χρειαζόμαστε αν επιθυμούμε να είμαστε ευέλικτοι, επινοώντας νέους τρόπους δημιουργίας σε ένα γοργά μεταβαλλόμενο περιβάλλον. O Visual Practitioner, Κρίστοφερ Μαλαπίταν, θα μοιραστεί τις εμπειρίες του μέσω μιας διαδραστικής διάλεξης για το πως έμαθε να συνδυάζει αυτές τις ποικίλες δεξιότητες, εφαρμόζοντας την μέθοδο του “big picture thinking” με σκοπό να βοηθήσει άτομα και οργανισμούς, στην αποδόμηση πολύπλοκων προβλημάτων.

Θέματα διάλεξης:

  • Big picture thinking – μια δυναμική και προσιτή προοπτική
  • Οπτικοποιημένη σκέψη σαν ένα προσαρμοστικό εργαλείο
  • Η σημασία της συν-δημιουργίας – ακούγοντας και ασκώντας την ενσυναίσθηση
  • Διευκολύνοντας την επίτευξη στόχων – τα πρωτότυπα και ο συντονισμός των ομάδων
  • Υιοθετώντας μια αναπτυξιακή νοοτροπία
  • Διήγηση – πως οι ιδέες μεταδίδονται καλύτερα όταν γίνουν μέρος μιας ιστορίας

 


H διάλεξη διοργανώνεται από την Ένωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου και είναι δωρεάν για όλα τα μέλη της Ένωσης. Η είσοδος για τα μη μέλη είναι 8 ευρώ. Δωρεάν είσοδος για όλους τους φοιτητές (με παρουσίαση φοιτητικής ταυτότητας).


 

Βιογραφικό Κρίστοφερ Μαλαπίταν

Ο Κρίστοφερ γεννήθηκε στο Κουβέιτ και η καταγωγή του είναι από Αγγλία και Φιλιππίνες. Το 1995 μετακόμισε στην Κύπρο για να σπουδάσει γραφιστική. Δουλεύοντας σαν σχεδιαστής storyboard,  παθιάστηκε με την βιομηχανία τηλεοπτικών παραγωγών και ταινιών, όπου και δούλεψε για πολλά χρόνια σαν διευθυντής παραγωγής, σε αμέτρητες τηλεοπτικές διαφημίσεις και ταινίες μικρού μήκους. Από το 2014 ζει και δραστηριοποιείται στις Βρυξέλλες, σαν visual practitioner, εκπαιδευτής και συντονιστής. Παράλληλα με το να παρέχει εκπαίδευση για την οπτικοποιημένη σκέψη, βοηθά αφηγητές, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, δημιουργικούς επιμελητές και άλλους επαγγελματίες να “βλέπουν τι εννοούν”.

https://chrismalapitan.com/

 

cagdi