Μέλη

Illustration / Editorial Illustration / Scientific Illustration / Comics
Μάριος Κωνσταντινίδης

 

 

Βιογραφικό:

Ο Μάριος Κωνσταντινίδης δημιουργεί και μεταβάλει εικόνες, σχήματα και χώρους. Τoν γοητεύουν η τέχνη των διαδοχικών εικόνων και ο ανθρώπινος συνειρμός.

Έχει εκπαιδευτεί στις Εικαστικές Τέχνες (Τυπογραφία και Τέχνη Βιβλίου) στο University of Arts London και στην Εικονογράφιση στο Πανεπιστήμιο του Westminster.

Έχει ζήσει και εργαστεί στο Λονδίνο, το Βερολίνο, την Τουλούζη και ζεί στα Πυργά, Κύπρο.

 

Επαγγελματική πρακτική:

Tα τελευταία 10 χρόνια ο Μάριος Κωνσταντινίδης έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας Εικονογράφος και Εικαστικός Καλλιτέχνης.

O τομέας εργασίας του εκτείνεται μέσα από μερικές από της πολλαπλές εκφάνσεις αυτού που ονομάζουμε Οπτική Επικοινωνία. Συμπεριλάβουν την Εικονογράφηση Αρχαιοτήτων, την Editorial εικονογράφηση, το Branding, τη Τέχνη βιβλίου, την Σκηνογραφία και την Τυπογραφεία.

Ο Μάριος έχει συμμετάσχει σε διάφορα projects διεπιστημονικής τέχνης στην Κύπρο και το εξωτερικό, έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, έχει ενεργήσει ως σύμβουλος Οπτικής Επικοινωνίας για το The Afro Banana Republic Φεστιβάλ και τέλος, είναι ένας από τους ιδρυτές και παρόν μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της Ε.Γ.Ε.Κ "Ενωσης Γραφιστών & Εικονογράφων Κύπρου".