Ένωση

Εκδηλώσεις Ένωσης

 

Η ΕΓΕΚ προγραμματίζει για το 2018, τρία εξειδικευμένα διήμερα σχετικά με τη Γραφιστική και Εικονογράφηση, μια διάλεξη/συζήτηση συμπληρωματική της ενότητας “Συζητάμε την αξία της δουλειάς μας” και την Ετήσια Γενική Συνέλευση.

 


 

GRIP (GRaphic Design / Illustration / Print)
Τρία εξειδικευμένα διήμερα

Το πρόγραμμα
Η ΕΓΕΚ μέσα από μια σειρά τριών θεματικών διημερίδων που αποτελούνται από διαλέξεις, τεχνικά εργαστήρια και παρουσιάσεις, αποσκοπεί στην ενημέρωση και εξοικείωση των επαγγελματιών της γραφιστικής και εικονογράφησης, σε θεωρητικά και τεχνικά θέματα του κλάδου.

Στόχος των οργανωμένων αυτών εκδηλώσεων είναι να δημιουργηθεί ένα ενεργό δίκτυο ατόμων το οποίο θα έχει την ευκαιρία να εμβαθύνει τις γνώσεις του σε πρακτικά και θεωρητικά θέματα αλλά και να δημιουργήσει το κατάλληλο υπόβαθρο για συνεργασίες μεταξύ τους καθώς και με άλλους φορείς. Απευθύνεται ακόμη σε σπουδαστές του χώρου αλλά και σε νέους σχεδιαστές με λιγότερη επαγγελματική πείρα.

 

1.
Διήμερο αφιερωμένο στο “Print”
19-20 Μαΐου 2018 – Λευκωσία
“Two Days of Print & a Party”

Παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές και μέθοδοι εκτύπωσης μέσα από την τέχνη των έμπειρων δημιουργών που τις εξασκούν και εφαρμόζουν.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

2.
Διήμερο αφιερωμένο στον τυπογραφικό και γραφιστικό σχεδιασμό
22-23 Σεπτέμβριου 2018 – Λεμεσός
“Typographic Days 2018”

Μέσα από 4 διαλέξεις και 2 εργαστήρια θα δούμε πώς η τυπογραφία, η καλλιγραφία και η γραφιστική μπορούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα ενός πρότζεκτ, μέσα από τις προσωπικές εμπειρίες καταξιωμένων δημιουργών από Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ.

Η ήδη καθιερωμένη διημερίδα Typographic Days συνδιοργανώνεται από τα ερευνητικά εργαστήρια Σημειωτικής, Γλώσσας, Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΕΣΟΕ (svclab.com) και ΕΕΓΓΕ (lgcrl.com) και την Ένωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου (ΕΓΕΚ).

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

3.
Διήμερο Εικονογράφησης
Δεκέμβριος 2018 – Λευκωσία

Η οπτική επικοινωνία που διερμηνεύει την σκέψη με εικόνες με ένα ευρύ φάσμα έκφρασης, δημιουργίας και αισθητικής και οι εν δυνάμει συνεργασίες που προκύπτουν με τον χώρο της γραφιστικής.

 


Γενικές Πληροφορίες:

Όλα τα μέλη της ΕΓΕΚ έχουν δικαίωμα δωρεάν εισόδου στις παρουσιάσεις καθώς και μειωμένο εισιτήριο στα εργαστήρια*. Μειωμένο εισιτήριο ισχύει και για όλους τους φοιτητές.

Τα διήμερα θα συμπεριλαμβάνουν παρουσιάσεις αλλά και εργαστήρια από επαγγελματίες, δημιουργούς και ειδικούς που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό.

*Θα υπάρχει περίοδος δήλωσης ενδιαφέροντος για το κάθε εργαστήριο λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

 


 

Συζητάμε την αξία της δουλειάς μας
(Ιούνιος 2018)

Ένα θεμελιώδες θέμα που παράλληλα είναι ευθύνη της ΕΓΕΚ, με μια πληθώρα κατηγοριών προς συζήτηση που αφορούν στην κοστολόγηση, τιμολόγια, πνευματικά δικαιώματα, διαγωνισμοί και άλλες ανησυχίες που συναντώνται στον χώρο των δημιουργικών επαγγελμάτων. Στις ομιλίες, διαλέξεις και συζητήσεις αυτές ενθαρρύνεται η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων από τους σχετικούς δημιουργικούς επαγγελματικούς χώρους και θεωρούμε απαραίτητη την προσέλευση όλων των μελών.

 


 

Ετήσια Γενική Συνέλευση 2018
(Σεπτέμβριος 2018)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΓΕΚ, σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό του Σωματείου προσκαλεί κάθε χρόνο όλα τα εγγεγραμμένα μέλη της στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση. Στην δεύτερή μας Ετήσια Γενική Συνέλευση πλέον θα ληφθούν αποφάσεις μέσω ψηφοφορίας για θέματα που αφορούν στο καταστατικό της ΕΓΕΚ, γι’ αυτό παρακαλούμε θερμά όλα τα εγγεγραμμένα μέλη μας να παρευρεθούν και να συμμετέχουν ενεργά με την παρουσία τους για μια υγιή και δυναμική συνέχεια της Ένωσης.