Ένωση

Εκδηλώσεις Ένωσης

 

Η ΕΓΕΚ προγραμματίζει για το 2018, τρία εξειδικευμένα διήμερα σχετικά με τη Γραφιστική και Εικονογράφηση, μια διάλεξη/συζήτηση συμπληρωματική της ενότητας “Συζητάμε την αξία της δουλειάς μας” και την Ετήσια Γενική Συνέλευση.

 


 

GRIP (GRaphic Design / Illustration / Print)
Τρία εξειδικευμένα διήμερα

Το πρόγραμμα
Η ΕΓΕΚ μέσα από μια σειρά τριών θεματικών διημερίδων που αποτελούνται από διαλέξεις, τεχνικά εργαστήρια και παρουσιάσεις, αποσκοπεί στην ενημέρωση και εξοικείωση των επαγγελματιών της γραφιστικής και εικονογράφησης, σε θεωρητικά και τεχνικά θέματα του κλάδου.

Στόχος των οργανωμένων αυτών εκδηλώσεων είναι να δημιουργηθεί ένα ενεργό δίκτυο ατόμων το οποίο θα έχει την ευκαιρία να εμβαθύνει τις γνώσεις του σε πρακτικά και θεωρητικά θέματα αλλά και να δημιουργήσει το κατάλληλο υπόβαθρο για συνεργασίες μεταξύ τους καθώς και με άλλους φορείς. Απευθύνεται ακόμη σε σπουδαστές του χώρου αλλά και σε νέους σχεδιαστές με λιγότερη επαγγελματική πείρα.

 

1.
Διήμερο αφιερωμένο στο “Print”
Μάιος 2018 – Λευκωσία
Μέθοδοι εκτύπωσης πολλαπλής έκδοσης.

Παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές και μέθοδοι εκτύπωσης μέσα από την τέχνη των έμπειρων δημιουργών που τις εξασκούν και εφαρμόζουν.

 

2.
Διήμερο Εικονογράφησης
Σεπτέμβριος 2018 – Λευκωσία

Η οπτική επικοινωνία που διερμηνεύει την σκέψη με εικόνες με ένα ευρύ φάσμα έκφρασης, δημιουργίας και αισθητικής και οι εν δυνάμει συνεργασίες που προκύπτουν με τον χώρο της γραφιστικής.

 

3.
Διήμερο Τυπογραφικής Τέχνης: 
Typographic Days
Δεκέμβριος 2018 – Λεμεσός

Μέσα από 4 διαλέξεις κι ένα ολοήμερο εργαστήριο θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν θέματα αιχμής που σχετίζονται με τη Γραφιστική και τον Τυπογραφικό σχεδιασμό.

Η ήδη καθιερωμένη διημερίδα Typographic Days συνδιοργανώνεται από τα ερευνητικά εργαστήρια Σημειωτικής, Γλώσσας, Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΣΟΕ (svclab.com) και ΕΕΓΓΕ (lgcrl.com) και την ΕΓΕΚ.

 

Γενικές Πληροφορίες:
Όλα τα μέλη της ΕΓΕΚ έχουν δικαίωμα δωρεάν εισόδου στις παρουσιάσεις καθώς και μειωμένο εισιτήριο στα εργαστήρια*. Μειωμένο εισιτήριο ισχύει και για όλους τους φοιτητές.

Τα διήμερα θα συμπεριλαμβάνουν παρουσιάσεις αλλά και εργαστήρια από επαγγελματίες, δημιουργούς και ειδικούς που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό.

*Θα υπάρχει περίοδος δήλωσης ενδιαφέροντος για το κάθε εργαστήριο λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

 


 

Συζητάμε την αξία της δουλειάς μας
(Ιούνιος 2018)

Ένα θεμελιώδες θέμα που παράλληλα είναι ευθύνη της ΕΓΕΚ, με μια πληθώρα κατηγοριών προς συζήτηση που αφορούν στην κοστολόγηση, τιμολόγια, πνευματικά δικαιώματα, διαγωνισμοί και άλλες ανησυχίες που συναντώνται στον χώρο των δημιουργικών επαγγελμάτων. Στις ομιλίες, διαλέξεις και συζητήσεις αυτές ενθαρρύνεται η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων από τους σχετικούς δημιουργικούς επαγγελματικούς χώρους και θεωρούμε απαραίτητη την προσέλευση όλων των μελών.

 


 

Ετήσια Γενική Συνέλευση 2018
(Σεπτέμβριος 2018)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΓΕΚ, σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό του Σωματείου προσκαλεί κάθε χρόνο όλα τα εγγεγραμμένα μέλη της στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση. Στην δεύτερή μας Ετήσια Γενική Συνέλευση πλέον θα ληφθούν αποφάσεις μέσω ψηφοφορίας για θέματα που αφορούν στο καταστατικό της ΕΓΕΚ, γι’ αυτό παρακαλούμε θερμά όλα τα εγγεγραμμένα μέλη μας να παρευρεθούν και να συμμετέχουν ενεργά με την παρουσία τους για μια υγιή και δυναμική συνέχεια της Ένωσης.