Νέα

Ανοιχτές θέσεις σε κριτικές επιτροπές από μέλη της Ένωσης Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου

📯 ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ 📯

Στις 14/05/22 μέλη της ΕΓΕΚ παρευρέθηκαν στο σεμινάριο σχεδιασμού γραμματοσήμων το οποίο πραγματοποιήθηκε από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία σε συνεργασία με την Κυπριακή Φιλοτελική Εταιρία. Παρατηρήθηκε μέσα από τη διαδικασία ότι δεν υπήρχε αρκετή εκπροσώπηση σχεδιαστών στην 25μελή κριτική επιτροπή που αφορά τους διαγωνισμούς σχεδιασμού γραμματοσήμων. Έτσι η ΕΓΕΚ, όπως και άλλοι συμμετέχοντες του σεμιναρίου, πρότειναν να υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 εκπρόσωποι/σχεδιαστές στην κριτική επιτροπή. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου καταφέραμε να μας ζητηθεί επίσημα από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία να έχουμε ένα εκπρόσωπο μέλος της ΕΓΕΚ που ενδιαφέρεται να λάβει μέρος* στη νέα σύσταση της Κριτικής Επιτροπής.

Αν σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε παρακαλώ αποστείλετε με email στο info@cagdi.org.cy μέχρι την Τρίτη 31 Μαΐου.

Ο διορισμός γίνεται από τον Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων.

*Σημειώνεται ότι όποιο μέλος αποφασίσει να λάβει μέρος στην Κριτική Επιτροπή δεν θα δικαιούται να λαμβάνει μέρος στους διαγωνισμούς για φιλοτέχνηση γραμματοσήμων.

 

🏆 CAROB AWARDS 🏆

Σχετικά με τις Επιτροπές που θα εξετάσουν τα έργα της ενότητας Design & Illustration:
H Επιτροπή Ελέγχου Συμμετοχών αποτελείται από 9 μέλη, εκ των οποίων τα 5 προέρχονται από διαφημιστικές / εταιρείες επικοινωνίας. Η Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει τον Ιούλιο. Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη. Συμμετέχουν 12 μέλη από διαφημιστικές / εταιρείες επικοινωνίας, 5 διαφημιζόμενοι, 4 εκπρόσωποι ΜΜΕ και άλλα 4 μέλη. Στην Ενότητα Design & Illustration, η απαρτία ορίζεται στα 15 μέλη, υπό την προϋπόθεση ότι εκπροσωπούνται τουλάχιστον δύο από τις παραπάνω κατηγορίες και τα φυσικά πρόσωπα μέλη της Ένωσης Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου ή/και μέλη από εταιρείες επικοινωνίας είναι τουλάχιστον 10. Η Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει τον Σεπτέμβριο.

Αν σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε στις Επιτροπές, παράκληση να δηλώσετε ενδιαφέρον στο info@cagdi.org.cy μέχρι την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022 και σε ποια από τις δύο προτιμάτε/ή και τις δύο. Θα σας αποσταλεί ένα αρχείο προς συμπλήρωση και email αποστολής του για έγκυρη συμμετοχή.

Περισσότερα για τα βραβεία εδώ: https://carobawards.com.cy/

cagdi